Skittent ventilasjonsrør

Ventilasjonsrens

Hvordan ser ditt anlegg ut i kanalene?

Om svaret er ja på to eller flere av disse spørsmålene bør ventilasjonsanlegget inspiseres og mulig renses.

  • Lenge siden anlegget ble sjekket?
  • Plagsom lukt/matos fra naboen?
  • Unaturlig luftstrøm i rommet?
  • Må lufte mye for frisk luft?
  • Dårlig konsentrasjon?
  • Susing fra ventiler?
  • Støv rundt ventil?
  • Hodepine?

Når renset du sist ditt anlegg? Det er ikke nok å bytte filter – kanalene må renses regelmessig for god luft, helse og brannsikkerhet. Et rent anlegg sørger for å fjerne fukt, gift og lukt.

Om du ønsker å bli oppringt kan dette gi deg en raskere tilbakemelding. Skriv da inn ditt telefonnummer her.
Skriv gjerne hvilket område det gjelder, så får du raskere svar.

Vi har avdelinger i Vestfold og Telemark og Agder. Vi kan enkelt hjelpe deg på tvers av avdelingene. Du kan se våre avdelinger og ansatte her. Du kan også ringe oss direkte på 97159000.

Vi oppholder oss 90% av tiden innendørs

Ved å rense ventilasjonsanlegget regelmessig bidrar du til at anlegget holdes ved like, og det vil ikke like fort måtte byttes ut. Det vil i mange tilfeller også føre til lavere strømregning da anlegget etter rens ikke vil trenge å «kjøre fullt» for å få renset luften.

Det viktigste er selvfølgelig å ta vare på helsen. Ventilasjonsrens bidrar til at vi, enten det er på arbeidsplassen eller hjemme, får tilførsel av frisk og ren luft. Et rent anlegg fjerner støvpartikler, avgassinger, fuktighet og lukt. Spesielt viktig er det for personer med astma eller andre luftveisproblemer at luften er ren og uten for mye støvpartikler, men alle bør tenke på om luften de puster inn er ren da helseplager kan utvikles som følge av for lav ventilasjon.

Dårlig eller mangelfull ventilasjon kan gi ansatte og brukere helseplager som trøtthet, hodepine, nedsatt konsentrasjon, øket irritasjon i slimhinner og økt hyppighet av luftveisinfeksjoner. I tillegg påvirker ventilasjon/luftskifte konsentrasjon, yteevne og produktivitet.

NAAF (Norges Astma- og Allergiforbund)

Vi hjelper deg

Vi kan inngå en fast avtale slik at du slipper å tenke på når anlegget bør renses, eller vi kan bistå i enkelttilfeller. Ved rens av ventilasjonsanlegg i boligsameier og blokker vil kostnadene fordeles pr. leilighet, og det vil være et rimelig tiltak for økt trivsel og bedre innemiljø hos beboerene.

Hvor ofte et anlegg bør renses avhenger av flere faktorer. En enebolig kan variere stort i hvor skittent og støvete ventilasjonsanlegget er, nettopp fordi hver husstand er unik. Hvor ofte dusjes det, hvor mange bor i boligen, er det husdyr, er det mye tepper og tekstiler som avgir støv, hvor ofte rengjøres det, hvor tett er huset, er det mye trafikk/eksos på utsiden av boligen osv. Vi kan ofte gi et prisestimat basert på bilder/beskrivelse fra kundene. Send oss gjerne en epost for mer informasjon, eller for et pristilbud på rens av privatbolig.

Vi har ansatte på alle avdelinger som etter 20 års erfaring har gjennomført ytterligere kursing på dette feltet i 2019.

Kvalitetssikret ihht. ISO-9001:2015. Godkjent Miljøfyrtårn-bedrift siden 2006.